Tumor Board

De ce Tumor Board

Cancerul, indiferent de localizare și tip, nu este niciodată o situație de tipul alb sau negru. Determinarea tratamentului potrivit pentru fiecare caz în parte depinde de foarte mulți factori - de la un diagnostic complet și prompt până la stabilirea planului terapeutic individualizat, cu atât mai mult cu cât terapiile oncologice sunt în continuu proces de inovație.

Opiniile medicilor din specialități conexe - anatomopatolgia, imagistica, medicina nucleară, alături de cele ale medicilor din specialitățile consacrate tratamentelor cancerului - oncologia și radioterapia, pot duce la căutarea și identificarea soluțiilor de tratament personalizat, cu eficiență crescută. De aceea există Tumor Board - pentru ca medicii din aceste specialități să se întâlnească pentru a dezbate cazurile dificle și a elabora un plan terapeutic optim.

Ceea ce diferențiază aceasta abordare de oricare alta este aceea că decizia de tratament este colectivă, integrată și luată în funcție de recomandările specialiștilor fiecărui pacient, istoricul său medical și evoluția stării sale de sănătate, precum și în funcție de protocoalele internaționale. Practica medicală a dovedit, astfel, că șansele de reușită sunt mult mai mari decat în cazul în care accesarea specialităților medicale se efectuează secvențial.

La Intermedicas, Tumor Board reunește o rețea de medici români și străini, care diagnostichează cu mare certitudine și identifică tratamentul eficient, astfel încât pacientul beneficiază de cea mai bună îngrijire medicală posibilă. De cele mai multe ori, aceasta se dovedește salvatoare de vieți.

Cine poate apela la Tumor Board

Tumor Board-ul poate fi accesat de pacienții diagnosticați cu orice formă de cancer.


TOP