Scleroterapia, soluţia pentru vene inestetice, disponibilă la Intermedicas

27/04/2018 Published in Noutati

Scleroterapia este unul dintre cele mai cel mai eficiente tratamente pentru venele inestetice. Este o procedură minim invazivă şi puţin dureroasă prin care se tratează telangiectaziile (micile dilataţii vasculare roşii, albastre sau purpurii), venele reticulare (venele subtiri situate imediat sub piele) și venele varicoase. Este o procedură simplă prin care se injectează direct în vase o substanţă iritantă care determină închiderea venei şi totodată dispariția unor simptome neplăcute legate de prezenţa dilataţiilor vasculare: arsuri, prurit, tensiune, durere, edem, crampe nocturne.

Tratamentul se efectuează în regim de ambulator şi durează 30-45 min. Intervenţia constă în multiple injecţii cu un ac foarte fin a unui agent sclerozant direct în vene. Nu necesită anestezie şi produce un minim discomfort local.

Cui se adresează scleroterapia?

Această terapie se adresează, în general, oricărui pacient indiferent de vârstă. Nu se recomandă tratamentul în timpul sarcinii şi al alăptării. De altfel, majoritatea dilataţiilor care apar în timpul sarcinii dispar spontan în primele luni după naştere.
 Deşi bărbaţii se adresează mai rar pentru tratament, acesta este la fel de eficace şi în cazul lor.

Rezultatele tratamentului

Scleroterapia va îmbunătăţi aspectul membrelor afectate, dar se adresează doar dilataţiilor vizibile la un moment dat. Ea nu este o metodă de tratament profilactic, nu va preveni apariţia altor dilataţii. De asemenea nu este o metodă perfectă şi nu poate garanta dispariţia tuturor dilataţiilor. Pentru un tratament eficace pot fi necesare mai multe şedinţe de tratament la intervale variate (1-3 luni).


TOP