ONCOLOGIE: Dr. Oana Gabriela Trifanescu

28/07/2016 Published in Noutati

ONCOLOGIE: Dr. Oana Gabriela Trifanescu

Dr. Oana Gabriela Trifanescu, oncolog certificat ESMO, doctorand in medicina, cercetator, este medic primar la Institutul Oncologic „Al. Trestioreanu” si asistent universitar la Disciplina de Oncologie a Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti.

Dr. Trifanescu a obtinut titlul de Doctor in Oncologie, iar incepand din anul 2010 detine certificarea de Oncolog European, prin examinare competitiva (ESMO examination certificate).

Pregatirea sa stiintifica a fost continuu perfectionata prin absolvirea unora dintre cele mai prestigioase cursuri de perfectionare, precum ESO-ESMO Masterclass in Clinical Oncology, ”Updated Oncology 2016: State of the Art News and Challenging Topics Second Summer School in Oncology” (Bucuresti, iunie 2016), “Good Clinical Practice” (Varsovia, Polonia Noiembrie 2010), “Skeletal care Initiative –Shieldingbone health in malignant disease – CECOG”- (Vienna, 15-16 Mai 2009).

Cariera sa insa, nu s-a limitat doar la nivel national. In 2015, a fost observator in vizita la clinica Medizinische Universität Wien, Allgemeines Krankenhaus der Stadt Wien.

Dr. Oana Trifanescu a realizat in calitate de subinvestigator importante studii clinice precum Bonefos Treatment for Advanced Cancer (studiu condus de Bayer) si numeroase studii care urmaresc eficacitatea unei testari dublu-orb placebo pentru tratarea mai multe tipuri de cancer.

Dovada cercetarii sale stiintifice in domeniul oncologiei este prezenta in publicatii medicale de referinta precum: Maedica – a Journal of Clinical Medicine, Journal of Medicine and Life, Annales of Oncology (2016, 2015), ASCO Annual Meeting Abstracts, Acta Endocrinologica, Journal of Radiotherapy and Medical Oncology, European Thyroid Journal, Bone, J BUON.

Dr. Trifanescu continua schimbul de experienta in domeniul oncologiei la nivel international in calitate de membru al European Society of Medical Oncology si al Societatii Romane de Radioterapie si Oncologie Medicala. Timp de 2 ani, intre 2010 si 2012, dr. Trifanescu a fost membru al American Society of Clinical Oncology.


TOP