KinetoBebe Centrul de Recuperare Pediatrica

03/10/2016 Published in Noutati

KinetoBebe este Centrul de Recuperare Pediatrica specializat in programe integrate si complexe de dezvoltare neuro-motorie, lingvistica si senzoriala a bebelusilor si copiilor.

Centrul a luat fiinta in anul 2009 si a fost primul centru privat din Bucuresti specializat exclusiv in programe de recuperare a copiilor cu varsta cuprinsa intre 0 luni si 18 ani.

Serviciile noastre acopera atat sfera recuperarii pediatrice – kinetoterapie, logopedie, psihologie si terapie ocupationala cat si sfera serviciilor de profilaxie – programul de “Bebe Gim”(pentru bebelusii cu varsta de 3luni-12 luni), “Junior Gim” (pentru prescolari), gimnastica pentru combaterea obezitatii.

Centrul isi desfasoara activitatea intr-un spatiu de peste 250 mp si dispune de 5 sali de kinetoterapie si 2 cabinete de psihologie si logopedie dotate cu echipamente moderne necesare terapiilor pediatrice dar care creaza o atmosfera placuta pentru copii .

Echipa KinetoBebe este formata din specialisti in recuperare pediatrica si numara 11 kinetoterapeuti si 3 psihologi pediatri.

KINETOETERAPIE PEDIATRICA - reprezinta ansamblul exercitiilor si tehnicilor de recuperare ce au drept scop redarea functiilor neuro-motorii ale corpului.

Programele de kinetoterapie individuala desfasurate in Centrul KinetoBebe vizeaza urmatoarele tipuri de afectiuni

 • 1. Recuperarea in afectiuni ortopedice
  • deviatii de statica vertebrala (scolioza, cifoza, lordoza)
  • deviatii ale membrelor superioare si membrelor inferioare (tal valg, platfus, var-equin, matatarsus adductus, tal var, genuvalgum, geruvalgum, coxa-vara, etc)
 • 2. Recuperarea post-operatorie
  • fracturi, operatii de sold, operatii de corectare a scoliozei
 • 3. Recuperarea posttraumatica
 • 4. Afectiuni neurologice
  • paralizii cerebrale (parapareza, tetrapareza, hemipareza)
  • paralizii de tip periferic
 • 5. Boli neuromusculare (distrofii musculare, amiotrofii spinale, etc), mielomelingocel, hidrocefalie, microcefalie
 • 6. Sindromuri: West, Down, Hipoton, etc
 • 7. Intarzieri motorii: tulburare de coordonare si echilibru, prematuritate severa etc

LOGOPEDIA PEDIATRICA – Terapia logopedica se adreseaza copiilor cu tulburari de limbaj cauzate fie de nestimularea suficienta a limbajului cat si de anumite probleme de natura neurologica.

 • dislalii, balbaieli, tulburari de voce,
 • intarzieri in dezvoltarea generala a limbajului, dislexii si disgrafii,
 • mutismul psihogen si autismul etc.

TERAPIA OCUPATIONALA – urmareste miscarea activa a mainilor cat si coordonarea oculo-motorie, fiind activitati benefice ce vin in sprijinirea si dezvoltarea armonioasa a personalitatii copilului.

Aceasta terapie vizeaza castigarea autonomiei personale , dezvoltarea abilitatilor manuale fine si cresterea increderii in fortele proprii.

Se adreseaza tuturor categoriilor de copii care intampina dificultati manuale de ordin grosier sau fin, precum copiii diagnosticati cu :hemipareza, tetrapareza, parapareza hipotiroidism, autism, Sindrom Down, West, retard mintal.

TERAOIE PSIHOLOGICA – are ca scop dezvoltarea abilitatilor personale de a depasi unele situatii dificile ce pot aparea la un moment dat in viata, cresterea adaptarii la situatii noi, autoreglare emotionala. Se adreseaza copiilor ce pot intampina dificultati de adaptare scolara/sociala, de exprimare si de gestionare a emotiilor scopul general al acestei forme de interventie terapeutica fiind imbunatatirea calitatii vietii.

Se adreseaza copiilor cu tulburari de conduita, tulburari psihoemotionale, stress posttraumatic, anxietate, tulburari alimentare, tulburari de eliminare, deficit de atentie, tulburari de invatare.

 

Centrul KINETOBEBE

Adresa: Calea Mosilor, nr. 158, etaj 1, Bucuresti

Telefon: 0727 988 679

E-mail : contact@kinetobebe.ro

www.kinetobebe.ro

 


TOP