GASTRO – ENTEROLOGIE: prof. dr. Victor Stoica

28/07/2016 Published in Noutati

Prof. dr. Victor Stoica a absolvit Facultatea de Medicina Generala la Bucuresti in 1971, urmand ca 14 ani mai tarziu sa obtina titlul stiintific de doctor in medicina cu o lucrare despre modificarile clinice si functionale produse de etanol la nivelul ficatului.

In 1995 a obtinut competenta in Managementul sistemelor de sanatate la Galillee College in Israel. In prezent este seful sectiei Clinice de Medicina Interna la Spitalul Clinic “Dr. I. Cantacuzino” , seful Disciplinei de Medicina Interna si Reumatologie la Facultatea de Medicina Carol Davila si specialist gastroenterolog la Spitalul Clinic Fundeni.

S-a implicat direct in imbunatatirea conditiilor medicale din Romania, fiind directorul “Programului de îmbunătăţire a asistenţei medicale de urgenţă a Municipiului Bucureşti” , care a inclus 7 Spitale cu profilul de urgenţă şi Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti.

Activitatea sa in domeniul medicinei interne este strans legata si de scrierea a 134 de lucrari si publicatii.

Dr. Victor Stoica a realizat o serie de cercetari in domeniul gatroenterologiei fie ca cercetator sau responsabil de proiect incepand cu 2006 si pana in prezent, in proiecte precum Adipocitokinele, punte de legătură între hepatita cu virus C şi diabetul zaharat tip 2 (2007 – 2010) si Sanatatea in siguranta (2011 – 2013).

In calitate de membru al Comitetului Stiintific a Romanian Journal of Hepatology, Comitetului Redactional al Romanian Journal of Internal Medicine, Membru in Forumul editorial al BMJ, Prof. dr. Victor Stoica participa la activitati de schimb de bune practici si experienta in domeniul gastro-enterologiei si la redactarea publicatiilor de profil.


TOP