Dr. Wargha Enayati
Președinte

Dr. Wargha Enayati s-a născut în Germania, a crescut în religia familiei, Baha’i. Vine dintr-o familie de medici, dar și antreprenori, de origine persană. În România a venit în 1983. A urmat Medicina la Cluj. Este medic cardiolog. În 1990, când a terminat facultatea, a decis că ar putea rămâne puțin în România. În 1995 a fondat ceea ce urma să devină Centrul Medical Unirea, apoi rețeaua de servicii de sănătate Regina Maria.

În 2007, a vândut un pachet minoritar din acțiunile CMU către fondul de investiții 3i. În 2010, o a doua tranzacție a adus în acționariat fondul Advent. Centrul Medical Unirea a devenit Regina Maria.

În 2010, alături de soția sa, Mitra Enayati, a înființat Fundația Regina Maria, dedicată acordării de servicii medicale și educație unor categorii defavorizate de persoane: fără venituri, asigurări, copii. În 2015 se retrage din acționariatul rețelei Regina Maria.

În 2016 reintră pe piața serviciilor medicale devenind acționar principal la clinica Intermedicas, companie de concierge medical și second opinion, la MedicHub – companie de comunicare medicală.

În 2017 achiziționează Viața Medicală – cea mai importantă revistă de profil din România și lansează Revera – primul centru de specialitate pentru vârstnici.

În 2018 intră în acționariatul Docbook (prima aplicatie de programari  la medic) si platforma de recrutare medicala Medijobs si așează totul sub o umbrelă, luând  astfel naștere Enayati Group - împreună pentru sănătatea României.


TOP