Dan Mitrea
Medical Director

Fac parte din a treia generatie de medici in familia mea si am stiut dintotdeauna ca acesta este drumul pe care il voi urma. Sunt din Brasov, am facut liceul sportiv intocmai pentru a putea invata linistit pentru facultatea de medicina, iar apoi am studiat la universitatea Carol Davilla din Bucuresti, specializarea neurologie. In perioada studentiei am inceput sa lucrez cu o companie de intermedieri medicale, care ajuta pacientii din Romania sa ajunga la specialistii si clinicile din strainatate. Am interactionat cu foarte multi pacienti, cu afectiuni din cele mai grave, si am inteles ca nevoile lor nu se rezuma la procedurile medicale standard. Fiecare caz este diferit si trebuie sa beneficieze de o solutie medicala personalizata, iar pacientul are de cele mai multe ori nevoie de consiliere si ajutor in gestionarea relatiei cu sistemul medical.

In timp, am constatat ca stresul legat de aranjamentele si pregatirile pentru calatoria medicala ingreuneaza situatia pacientului intr-un moment in care acesta are nevoie de odihna si de relaxare pentru a permite organismului sa se regenereze. Astfel am decis sa infiintez propria companie in care sa dezvolt servicii complete pentru pacienti, sa ii insotesc in strainatate pentru a ma asigura personal ca totul decurge conform planului, si sa le pot oferi pachete care sa includa transportul, cazarea si alte detalii pe care sa le lase in seama mea. Visul meu era acela de a lua de pe umerii pacientilor orice stres suplimentar ce le ingreuna situatia.

La inceput, biroul meu era in masina sau in propriul apartament si ma intalneam cu pacientii chiar si la Starbucks. In 2011, Profesorul Mircea Schmidt, cu care colaborez de la inceput, mi-a spus ca i-ar placea sa aiba un cabinet de consultatii in Bucuresti, “pe aici pe undeva pe langa Arcul de Triumf”, aratand la intamplare cu degetul catre zona in care este azi cabinetul Intermedicas. Pentru a veni in intampinarea nevoilor pacientilor, am stabilit parteneriate cu specialisti in diverse domenii medicale ce vin periodic in Romania pentru consultatii, tratament si alte servicii medicale moderne, la standarde internationale.

Provocarea principala a fost castigarea increderii atat a pacientilor, cat si a medicilor specialisti cu care colaboram, insa i-am convins prin tenacitatea si rigurozitatea cu care abordam fiecare caz, prin rata de succes si prin recomandari. M-am confruntat aproape exclusiv cu cazuri grave sau chiar disperate, functionam ca suport pentru pacientii mei si ma ocupam de toate detaliile tratamentului si recuperarii lor. Nimic nu se compara insa cu momentul in care pacientul iti strange mana pentru a-ti multumi de pe propriile picioare, in conditiile in care l-ai preluat intr-un stadiu in care putini ii mai acordau o sansa la viata.

Unul dintre cazurile care m-au marcat a fost cel al unei tinere de 28 de ani care a stat trei luni in coma in urma unui accident de masina. In urma unei campanii de fundraising pe care am inititat-o si coordonat-o, am mobilizat un avion dotat cu echipamentul necesar pentru a transporta un pacient in stare grava si i-am facilitat accesul la una din cele mai performante institutii medicale in domeniu. In primele doua zile nu eram sigur nici ca voi ajunge cu pacienta in viata la spitalul din Germania, unde urma sa fie tratata, pentru ca se afla in soc hemoragic. Din fericire totul a decurs bine, in ciuda tuturor previziunilor, iar pacienta s-a recuperat total dupa trei luni de interventii si tratament in strainatate.

Cele mai multe dintre cazurile care au ajuns la mine erau considerate “nerezolvabile”, insa am luat de fiecare data in calcul toate posibilitatile existente, de la tratamente specializate in strainatate si pana la a inscrie pacientii in programe de studii, atunci cand consideram ca este spre binele lor. M-am confruntat cu boli rare si grave, cu o paleta impresionanta de patologie, si am dus fiecare caz pana la capat. Intermedicas functioneaza acum ca un special case unit, un fel de “Dr. House”, cum le place pacientilor mei sa glumeasca, ce demonstreaza cu fiecare caz ca pentru orice boala, oricat de grava, exista o sansa.

Oricat de grele au fost cazurile de care m-am ocupat, nimic nu mi s-a parut insa mai dificil decat administrarea companiei in sine. Nu ma intereseaza foarte mult zona de business si una din provocarile mele principale a fost momentul in care primul meu asociat s-a retras, lasandu-ma nevoit sa iau din timpul pacientilor pentru rezolvarea problemelor administrative. Cand Sergiu Negut, omul care a schimbat felul in care functioneaza piata serviciilor medicale private in Romania, impreuna cu Ana-Maria Marian - amandoi avand o vasta experienta in management medical - au decis sa se alature initiativei mele, am stiut ca Intermedicas va deveni reperul principal in second opinion si in cazuri speciale in Romania.


TOP