Dr. Youssef Tammam

Dr. Youssef Tammam

CHIRURGIE CARDIACA: Dr. Youssef Tammam

Consultatii Intermedicas: 15 iulie

Programeaza o consultatie: PROGRAMEAZA-TE!

Arii de expertiza: chirurgie cardiovasculara (adulti si copii), chirurgie cardiaca pediatrica, chirurgie cardiaca adulti, cardiologie interventionala, medicina interventionala, ecocardiografie

Dr. Youssef Tammam a absolvit facultatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti in anul 1985. A urmat apoi rezidentiatul la Institutul Clinic Fundeni sub indrumarea profesorului Ioan Pop de Popa, fondatorul scolii romanesti de chirurgie cardiovasculara. Cativa ani mai tarziu, Dr. Tammam primeste titlul de Doctor in Stiinte cu o lucrare despre Chirurgia cardiaca pediatrica. In ultimii ani, medicul Youssef Tammam a operat cu succes peste600 de pacienti adulti si peste 1.000 de cazuri de copii si nou-nascuti cu malformatii cardiace severe.

De atunci, medicul de origne siriana a dedicat fiecare an excelentei in chirurgie cardiaca pentru copii si pentru adulti, dar si ca supervizor de medicina interventionala. Activitatea sa este legata de centre medicale de referinta din Italia (San Donato), Siria, Romania (Institutul Clinic Fundeni, spitalul Marie Curie), Spania sau Monaco pentru cazuri complexe de chirurgie cardiovasculara.

Alte proiecte umanitare, ce reprezinta un punct de cotitura in chirurgia cardiaca pediatrica din Siria si Italia - Centrul de Chirurgie Cardiaca Pediatrica din Siria; primul program de transplant de maduva din spitalul Tishreen din Siria, in colaborare cu Institutul Mediteranean de Hematologie si cu Spitalul San Raffaele din Milano; Centrul National pentru Talasemie, in colaborare cu Ministerul Sanatatii Sirian si Asociatia Italiana de Endocrinologei Pediatrica.

Secretar General al Mediterranean Thoracic Society si membru al unor asociatii si societati de profil internationale, medicul Youssef Tammam a prezidat peste 15 congrese nationale si internationale de chirurgie cardiaca si este autor si co-autor a peste 60 de publicatii din domeniul chirurgiei cardiace pentru copii si adulti.

Programeaza o consultatie: 021.222.13.70 sau

Visiting Professors

TOP