Chiropractica > Tratamente > Durerile de spate

Chiropractica este o artă, o știință și o filozofie. Dacă doriți să scăpați de durerile de spate, cel mai potrivit chiropractor va excela la toate aceste trei nivele.

Știința chiropracticii se adresează atât unei funcționări optime a sistemului nervos (creier, coloană vertebrală, nervi), cât și sistemului osos și muscular. Cât de adecvat sau defectuos funcționează acestea împreună și ce efecte au asupra corpului ar trebui să fie principala preocupare a unui chiropractor. Atunci când nivelul optim de funcționare este atins, durerile de spate dispar.

Filozofia chiropracticii susține că organismul nostru deține capacitatea de a se vindeca singur, iar problemele apar atunci când există o inteferență la nivelul sistemului nervos, iar capacitățile creierului de a comunica vindecare și de a controla zona afectată sunt disfuncționale sau deteriorate.

Atunci când vă tăiați la deget, rana se poate vindeca singură, fără ajutorul bandajului. Ideea că organismul nostru transformă masa de prânz în energie, un strat nou de piele și un continuu flux al sângelui dovedesc întocmai ideea care stă la baza chiropracticii. Tehnicile de chiropractică ajută această forță a corpului prin eliminarea “blocajelor” de la nivelul coloanei vertebrale – cele mai comune fiind subluxațiile.

Arta chiropracticii se bazează pe experiență și pricepere. Ajustările pot avea rezultatele dorite în funcție de specialistul care corectează problemele de la nivelul coloanei. Durerile de spate pot fi reduse parțial sau complet, însă totul depinde de abilitățile specialistului. Ele vor fii mult mai receptive la ajustările adecvate ale coloanei decât la unele mediocre. În plus, echipamentul de care dispune chiropractorul contribuie la rezolvarea problemei.


Mai multe articole pe blog


TOP