Chiropractica > Tratamente > Afecțiuni asociate cu munca de birou

Munca de birou este cauza frecventă a mai multor tipuri de dureri și de afecțiuni. Pozițiile incorecte adoptate la birou determină o serie de afecțiuni osteo-musculo-articulare, iar nivelul ridicat de stres și rutina nocivă pot cauza apariția bolilor digestive.

Tehnicile chiropractice se adresează tuturor acestor afecțiuni, fără a implica proceduri riscante sau tratament medicamentos. Prin mainpularea anumitor puncte de presiune (trigger points), chiropractorul  redă mobilitatea articulațiilor, atenuează durerea și permite vindecare.

În cei peste 13 ani de experiență – dr. Lou Jacobs a rezolvat cu succes un număr semnificativ de cazuri complexe, o mare parte dintre pacienții săi fiind persoane care petrec un număr semnificativ de ore la birou.

Dureri de spate

Conform statisticilor, 7 din 10 adulți care petrec mai mult de 6 ore pe zi la birou suferă de dureri de spate. Pozițiile nenaturale amplifică persiunea asupra discurilor vertebrelor, iar mușchii spatelui sunt suprasolicitați. Totodată, activitatea sedentară vulnerabilizează structurile coloanei vertebrale și, în timp, poate duce la apariția unor afecțiuni grave.

Specialiștii de la “The Agency for Health Care Policy and Research (AHCPR)” au concluzionat că tratamentul chiropractic ar trebui să fie prima variantă de tratament în cazul pacienților care acuză dureri lombare, dureri toracice sau dureri cervicale. Studiul s-a concentrat pe un eșantion de 91 de persoane, femei și bărbați, cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani. În urma tratamentului chiropractic, aproximativ 73% dintre participanții la studiu au mărturist că, după doar câteva ședințe, intesitatea durerilor a scăzut considerabil.

Tendinită

Nu doar postura greșită poate duce la apariția durerilor, ci și simplele obiceiuri, de cele mai multe ori  trecute cu vederea, cum sunt poziția mâinii pe tastatură sau pe mouse. Totodată, imobilizarea îndelungată a articulațiilor (mâini, coate, genunchi, glezne) pe scaun sau în picioare, lipsa activității fizice și încălțămintea nepotrivită supun corpul unui stres suplimentar. Aceste suprasolicitări ale articulațiilor și ale tendoanelor cauzează perturbări la nivelul sistemului nervos. Tendinita se manifestă prininflamarea sau iritarea unui tendon, ceea ce provoacă durere și o sensibilitate ridicată la nivelul articulației. În cazurile severe, tratamentul recomandat este cel chirurgical, dar, în marea majoritate a cazurilor, se încearca ameliorarea durerilor cu ajutorul antiinflamatoarelor și a calmantelor.

Tratamentul chiropractic s-a dovedit a fi eficient în tratarea mai multor cazuri de tendinită. Conform unui studiu realizat de The National Board of Chiropractic Examiners (NBCE) pe o perioadă de 12 ani, tendinita se numără printre cele mai comune afecțiuni ameliorate de chiropractori. O analiză a studiilor clinice, a dezvăluit că aproximativ 96% dintre pacienții diagnosticați cu un tip de tendinopatie au prezentat îmbunătățiri ale simptomelor după 3 săptămâni de tratament chiropractic intensiv.

Sindromul Tunelului Carpian

Una dintre cele mai frecvente afecțiuni asociate cu munca de birou este nevrita media, cunoscută ca Sindromul Tunelului Carpian. Durerile sunt cauzate de comprimarea nervului median la nivelul încheieturii mâinii. Evoluția bolii tinde să fie progresivă și de cele mai multe ori se intervine chirurgical.

Rezultatele unui studiu realizat de University of Maryland Medical Center arată că  ajustările chiropractice ca terapie conservatoare, au o rată de succes ridicată. Pentru a demonstra acest lucru, au fost realizate două studii: primul a vizat un eșantion de 25 de persoane diagnosticate cu Sindromul Tunelului Carpian care au beneficiat de tratament chiropractic pe o perioadă de 6 luni. Rezultatele au indicat îmbunătăţiri semnificative la toţi pacienţii: creșterea mobilității și a flexibilității articulare, precum și reducerea durerii.

Cel de-al doilea studiu a fost realizat la nivelul a două grupuri, unul supus tratamentului medicamentos iar celălalt tratamentului chiropractic. Pe lângă eliminarea riscului de a suferi reacții secundare, chiropractica s-a dovedit a fi mai eficientă în ameliorarea simptomelor și îmbunătățirea condiției medicale.

Fibromialgia

Fibromialgia este o afecțiune non-inflamatorie care constă în durere cronică, atât la nivel muscular, cât și articular. Adesea asociată cu sindromul oboselii cronice, sindromul intestinului iritabil, dismenoree sau migrene, fibromialgia este caracterizată prin sensibilizarea centrală (alterarea mecanismelor de procesare a durerii la nivelul sistemului nervos central). Conform experților din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, fibromialgia afectează între 2% și 5% din populație, peste 70% dintre cazurile de fibriomalgie fiind depistate la femei.

Medicii de la Clinica Mayo au realizat un experiment pentru a evidenția ce efecte poate avea chiropractica în cazul pacienților diagnosticați cu fibromialgie. Peste 300 de persoane au fost intervievate atât înainte de începerea tratamentului, cât și după. Rezultatele au indicat faptul că 60% dintre pacienți au resimțit îmbunătățiri semnificative – diminuarea durerii, reducerea stării de amețeală și a tulburărilor de somn.


Mai multe articole pe blog


TOP